Dumlekakor
Dumlekakor
En söt liten mördegskaka med dumle och noblesse. Jag älskar Dumle Lakrits så jag gjorde hälften av kakorna med vanlig Dumle och hälften med lakritsdumle. Ställ in kakorna i kylen en stund innan servering då blir dem riktigt goda och lite sega.
Recept har jag lånat från Bakverk och Fikastunder…
Dumlekakor – 20 st
200 g smör
1 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
20 st dumlekolor
20 st noblesse
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tärna ner smöret.
Arbeta ihop till en deg.
Placera ut 20 st små muffinsformar på en bakplåt.
Dela degen i 20 lika stora delar och rulla små bollar.
Lägg bollarna i formarna.
Gör en liten grop med fingret i mitten av bollarna.
Lägg en dumlekola i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Lägg en noblesse på varje kaka så fort dem kommer ut ur ugnen.