Sallad & grönsaker

Ljummen Chévresallad med Valnötter

chevresallad

Ljummen Chévresallad med Valnötter

Ljummen Chévre, valnötter, honungsvinägrett och blandsallad – denna sallad har jag skrivit om tidigare men denna gång lade jag till lite rosépeppar och färsk timjan i vinägretten och det blev väldigt gott…

Denna sallad kan inte nämnas för många gånger för den är så otroligt god och den är väldigt enkel att göra också. Antingen serverar man den som förrätt eller som tillbehör till huvudrätten, vi serverade salladen till grillad kycklingfilé…

chevresalladchevresallad

Chévre & Valnötssallad – 4 portioner

1 påse blandad sallad

2 dl valnötter

200 g chévre

Flytande honung

 

Honungsvinägrett

1 msk flytande honung

1 msk vitvinsvinäger

1/2 dl rapsolja

1 krm salt

Nymalen svartpeppar

0,5 msk mortlad rosépeppar

Färsk timjan

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva chévren och lägg i en ugnsform.

Ringla över lite honung.

Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller till osten blivit mjuk.

Blanda under tiden ihop honungsvinägretten.

Skölj salladen och lägg på ett fat.

Toppa med chévre och valnötter.

Ringla över honungsvinägretten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.