Froozen Cheesecake med Citron-Lime & Hallon
Froozen Cheesecake med Citron-Lime & Hallon
Mitt andra bakexpriment med SodaStream Natural Concentrate är en Froozen Cheesecake med Citron-Lime och Hallon. Jag tycker att det är väldigt trevligt att servera desserter som små portioner så jag gjorde små minicheesecakes och detta recept ger fyra små formar…
Även i denna dessert har jag använt mig av SodaStream Natural Lemon-Lime och här hittar ni pannacottan jag bakade här om dagen…
Froozen Cheesecake med Citron-Lime & Hallon – 4 små portioner
1 ägg
3 msk socker
Rivet skal av 1/2 citron
1 msk SodaStream Natural Lemon-Lime Concentrate
50 g Philadelphiaost
0,5 krm vaniljpulver
1 dl grädde
1 dl frysta hallon
50 g digestivekex (4-5 st)
Gör så här
Separera äggulan från vitan.
Vispa äggula, socker, vaniljpulver, rivet citronskal och Lemon-Lime concentrate poröst i en bunke.
Rör ner philadelphiaosten.
Vispa grädden fluffig och rör ner i smeten.
Vispa vitan till ett hårt skum och rör ner i smeten.
Krossa kexen fint genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel.
Varva kexsmulorna och smet i små formar.
Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
Täck formarna med plastfolie och ställ dem i frysen.
Frys smeten i ca 3-4 timmar.
Ta formarna ur frysen en stund innan servering så dem hinner tina något.
2 kommentarer
farmor
Gud så gott! Nästan så jag får lust att ta frysen i bruk igen. Men trivs så bra med att handla färskvaror så gott som varje dag. Så jag får ”smakfantisera”. Smarrig kram.
Hemma hos Andrea
Haha, ja froozen cheesecake är ljuvligt…