Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris

Cous Cous Sallad

cous cous

Cous Cous Sallad

Att göra cous cous sallad går på ett ögonblick, koka cous cous, värm på pinjenötter och salladslök i en torr stekpanna, halvera coctailtomater, oliver och smula fetaost, blanda allt i en skål, pressa i lite citronsaft, salta och peppra och vips har du en enkel och god cous cous sallad.

Jag tipsade om köttfärsfyllda paprikor igår och även cous cous sallad är jättegott att fylla paprikor med om det skulle bli något över. Servera fyllda paprikan som tillbehör till exempel stekt kyckling eller med en grön sallad och du har ett vegetariskt alternativ. Det går att göra mycket med rester.

coos cous

Cous Cous Sallad – 4 portioner

2 portioner cous cous

2 salladslökar

2 msk pinjenötter

15 oliver, kärnfria

8 coctailtomater

Lite pressad citron

salt och svartpeppar

Fetaost

 

Gör så här

Koka cous cous enligt anvisningarna på förpackningen. (jag gör 2 portioner för 4 personer)

Skiva salladslöken i tunna skivor.

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och blanda även i salladslöken.

Skiva tomater och oliver.

Blanda cous cous, pinjenötter, salladslök, tomater och oliver i en skål.

Pressa över lite citronsaft.

Salta och peppra.

Smula ner fetaost.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.