Jul,  JULGODIS

Mintkolor

Mintkolor

Det här är första gången jag gör mintkola och det var så otroligt gott så har ni precis som jag aldrig gjort mintkola förut så bara måste ni testa detta recept. Annars är knäck mitt favoritgodis till jul, men nu har knäcken fått konkurrens. Jag valde att skiva kolorna i bitar och rulla in i bakplåtspapper men man kan lika gärna hälla smeten i knäckformar.

Bakade även två olika sorters biscotti, saffrans biscotti och biscotti med vit choklad, tranbär och citron, båda är jättegoda. Det är både fint och uppskattat att ge bort hemmagjort julgodis så jag har köpt cellofanpåsar i olika storlekar på Lagerhause till allt julgodis som ska bakas.

Pepparmyntolja kan man köpa på Apoteket.

Mintkolor

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1 dl vispgrädde

75 g margarin

2 msk kakao

20 droppar Pepparmyntsolja

 

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull.

Tillsätt alla ingredienser förutom pepparmyntsoljan och rör runt.

Låt det koka lite smått i ca 35 min.

Rör med jämna mellanrum för att undvika att det bränns fast i botten.

Gör kulprov för att se om det är klart.

Häll sedan i pepparmyntsoljan och rör runt ordentligt.

Häll smeten på ett bakplåtspapper på en plåt.

Låt det stelna till lite och skär sen ut bitarna som du vill ha dom.

Slå in i bakplåtspapper.

 En liten adventspresent till Philips dagisfröknar…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.