Pestobulgur
Det går lika fort att koka bulgur som pasta och det kan vara gott med lite variation ibland. Man glömmer bort bulgur, cous cous och quinoa tycker jag men det är väldigt gott och väldigt enkelt att tillaga. Den här bulgursalladen med smak av pesto serverade jag till stekt lax men funkar lika bra till kyckling eller köttfärsbiffar.
Pestobulgur – 4 pers
4 portioner bulgur enligt förpackningen
1/2 rödlök
10 körsbärstomater
1 dl grön pesto
Hackad persilja till garnering
Svartpeppar
Gör så här
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och finhacka löken.
Halvera tomaterna.
Blanda den varma bulgurn med pesto, lök och tomater.
Häll i lite svartpeppar.
Garnera bulgursalladen med persilja.
2 kommentarer
farmor
Tänk att jag aldrig har blivit färdig att pröva varken bulgur, c-c eller quinoa? Nu fick jag inspiration. Tack för det.
Hemma hos Andrea
Det som är så gott, ja då måste du testa 😉