Köttbullar med Blomkålsmos & Lingon
Köttbullar med blomkålsmos & Lingon
Hemmagjorda köttbullar med ett krämigt blomkålsmos, gräddsås och lingon, lyxigare vardagsmat får man leta efter. Visst tar det lite tid att rulla köttbullar men det är det värt och jag har tur att mina barn är väldigt glada i mat så dem gillar det mesta och detta blomkålsmos tycker dem är jättegott.
Blomkålsmos är ett bra alternativ för potatismos om man undviker kolhydrater eller äter Lchf, men även om man inte gör det så tycker jag man ska testa det för det är verkligen så gott, mycket godare än potatismos enligt mig.
Lingonsylt innehåller väldigt mycket socker så ett litet tips istället för sylt är att tina lite frysta lingon och ha till köttbullarna.
Köttbullar 4 portioner
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk fiberhusk
1/2 dl grädde
cayennepeppar
salt & svartpeppar
smör till stekning
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser och rulla köttbullar. Stek i smör.
Blomkålsmos 4 portioner
1 blomkålshuvud
1 grönsaksbuljongtärning
50 g smör
1 dl riven ost
1/2 dl grädde
salt & svartpeppar
Gör så här
Koka blomkålen i en kastrull med vatten och buljong tills den faller sönder.
Häll av vattnet och tillsätt smör, ost, grädde och kryddor.
Låt kastrullen stå på den lägsta värmen och använd en stavmixer för att få en slät puré.
Enkel Gräddsås
2 dl grädde
2 msk kalvfond
Gör så här
Koka upp grädde och kalvfond.
Låt puttra tills såsen tjocknar lite.