Köttbullar med kantareller och vilt
Köttbullar med kantareller och vilt
Köpte storpack köttfärs sist det var bra pris på Ica och gjorde ett helt lass med köttbullar och frös in. Det är roligt att experimentera med vardagsmaten och förnya den lite, ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra och vissa gånger går det åt skogen. Detta köttbulle-experiment blev bra!
Hade lite kantareller i frysen från när vi var ute hos morfar och plockade svamp sist. Smörstekte kantarellerna och lät puttra med lite grädde och cremefraiche, viltfond, timjan och frysta ekologiska lingon – det blev en köttbullegryta med smak av vilt. Så himla gott! Servera köttbullarna med blomkålsris, potatis, ris eller pasta.
Ca 4 portioner
Köttbullar (recept på lchf variant HÄR och fler recept HÄR)
1 gul lök
Ca 3 dl kantareller
3 dl grädde
2 dl cremefraiche (jag använde 34%)
2 msk viltfond
salt
peppar
lingon
timjan
Gör så här
Hacka löken fint.
Stek kantarellerna i smör och tillsätt löken.
Salta och peppra.
Lägg i köttbullarna och låt dem brynas något.
Häll på grädde och cremefraiche.
Häll i fonden och låt puttra några minuter.
Lägg i lite lingon (kan uteslutas om man tycker att det blir för beskt eller så kan man tillsätt ngn msk lingonsylt).
Tillsätt färsk eller torkad timjan efter smak.
2 kommentarer
Elinor
Du inspirerar mig! Allt du gör ser så gott ut! Kombinationer som jag själv aldrig skulle komma på att göra!
Hemma hos Andrea
Tack snälla 🙂 roligt att kunna inspirera! Kram på dig