Köttfärs

Köttbullar med kantareller och vilt

köttbullar

Köttbullar med kantareller och vilt

Köpte storpack köttfärs sist det var bra pris på Ica och gjorde ett helt lass med köttbullar och frös in. Det är roligt att experimentera med vardagsmaten och förnya den lite, ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra och vissa gånger går det åt skogen. Detta köttbulle-experiment blev bra!

Hade lite kantareller i frysen från när vi var ute hos morfar och plockade svamp sist. Smörstekte kantarellerna och lät puttra med lite grädde och cremefraiche, viltfond, timjan och frysta ekologiska lingon – det blev en köttbullegryta med smak av vilt. Så himla gott! Servera köttbullarna med blomkålsris, potatis, ris eller pasta.

köttbullar

Ca 4 portioner

Köttbullar (recept på lchf variant HÄR och fler recept HÄR)

1 gul lök

Ca 3 dl kantareller

3 dl grädde

2 dl cremefraiche (jag använde 34%)

2 msk viltfond

salt

peppar

lingon

timjan

 

Gör så här

Hacka löken fint.

Stek kantarellerna i smör och tillsätt löken.

Salta och peppra.

Lägg i köttbullarna och låt dem brynas något.

Häll på grädde och cremefraiche.

Häll i fonden och låt puttra några minuter.

Lägg i lite lingon (kan uteslutas om man tycker att det blir för beskt eller så kan man tillsätt ngn msk lingonsylt).

Tillsätt färsk eller torkad timjan efter smak.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.