Pannkaka & omelett

Potatisomelett

omelett

Potatisomelett

Omelett är ungefär som en pytt i panna, man tar det man har hemma och idag blev det potatis, kalkon, salladslök och sambal oelek…

Potatisomelett är verkligen jättegott och är lite matigare än en vanlig omelett gjord på endast ägg. Man river potatisen i ett rivjärn och steker den innan man blandar med äggen och övriga ingredienser så man får en riktigt krispig och god omelett…

omelett

Potatisomelett – 1 portion

2 potatisar

2 ägg

1 msk vatten

2 salladslökar

75 g rökt kalkon

1 tsk sambal oelek

salt och svartpeppar

olja att steka i

 

Gör så här

Riv potatisen med ett rivjärn.

Stek potatisen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och fått färg.

Tillsätt skivad salladslök.

Vispa ägg och vatten.

Tillsätt strimlad kalkon, salt, peppar och sambal oelek i en bunke.

Häll i potatisblandningen och rör om väl.

Häll tillbaka allt i stekpannan och stek på svag värme tills omeletten är klar.

Strö över flingsalt och servera med en god sallad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.