Fylld Kycklingfilé
Fylld Kycklingfilé
Baconinlindad kycklingfilé, fylld med mozzarella, oliver, basilika och soltorkade tomater, åhhh så gott! Efter att jag lindat in den fyllda kycklingfilén i bacon så försteker jag den så att baconet får en knaprig yta för att sedan tillaga den i ugnen och baconet gör att kycklingen blir riktigt mör och saftig och fyllningen ger en god smak.
Jag serverade kycklingen med en kall cremefraichesås med citronpeppar och vitlök och färsk broccoli. Ett annat serveringsförslag är ugnsrostade rotfrukter och fetaoströra…
Fylld Kycklingfilé – 4 portioner
4 kycklingfilé
ca 2 pkt bacon
salt & svartpeppar
1 mozzarella á 125 g
8 soltorkade tomater
1 näve färsk basilika
1 dl oliver utan kärnor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka oliver, soltorkade tomater, basilika och mozzarella och blanda i en skål.
Gör ett snitt i kycklingfilén.
Fyll kycklingen med blandningen.
Linda in kycklingen i baconskivor och fäst med tandpetare.
Stek i olivolja i en stekpanna så att baconet får en fin yta.
Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen i ca 30 minuter.