Bönsallad
Bönsallad
Antingen så gillar man bönor eller så gör man det inte tror jag, jag gillar bönor och framför allt i en sallad som denna med massa annat gott! I en bönsallad kan man blanda i olika sorters bönor och jag valde att använda kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och stora vita bönor…
Jag brukar köpa Zetas 3-pack á 190 g med bönor för det är sällan en stor förpackning går åt och det är så tråkigt att behöva slänga så jag rekommenderar verkligen dem mindre förpackningarna…
Bönsallad – ca 6 portioner
190 g kikärtor
190 g kidneybönor
190 g svarta bönor
190 g Stora vita bönor
1/2 rödlök i tunna skivor
3 salladslökar i tunna skivor
0,5 dl bladpersilja, strimlad
0,5 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Skölj bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av.
Skiva lök och salladslök tunt.
Strimla persiljan fint.
Blanda samtliga ingredienser i en skål.
Smaka av med svartpeppar.
2 kommentarer
farmor
Så bra att bli påmint om det man har glömt för länge sedan; att det faktisk finns mindre förpackningar för oss med 1-mans-hushåll. Dock tror jag det krävs att jag sticker till närmaste stormarknad och på den punkten ”överger” lokala handlare, vilket jag annars principiellt är mot.
Hemma hos Andrea
Ibland får man tumma på sina principer 😉 Kram kram