Sallad & grönsaker

Bönsallad

bönsallad

Bönsallad

Antingen så gillar man bönor eller så gör man det inte tror jag, jag gillar bönor och framför allt i en sallad som denna med massa annat gott! I en bönsallad kan man blanda i olika sorters bönor och jag valde att använda kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och stora vita bönor…

Jag brukar köpa Zetas 3-pack á 190 g med bönor för det är sällan en stor förpackning går åt och det är så tråkigt att behöva slänga så jag rekommenderar verkligen dem mindre förpackningarna…

bönsallad

Bönsallad – ca 6 portioner

190 g kikärtor

190 g kidneybönor

190 g svarta bönor

190 g Stora vita bönor

1/2 rödlök i tunna skivor

3 salladslökar i tunna skivor

0,5 dl bladpersilja, strimlad

0,5 dl olivolja

2 msk rödvinsvinäger

0,5 tsk salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skölj bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av.

Skiva lök och salladslök tunt.

Strimla persiljan fint.

Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Smaka av med svartpeppar.

 

2 kommentarer

  • farmor

    Så bra att bli påmint om det man har glömt för länge sedan; att det faktisk finns mindre förpackningar för oss med 1-mans-hushåll. Dock tror jag det krävs att jag sticker till närmaste stormarknad och på den punkten ”överger” lokala handlare, vilket jag annars principiellt är mot.

Lämna ett svar till Hemma hos Andrea Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.