Sallad & grönsaker

Bönsallad

bönsallad

Bönsallad

Antingen så gillar man bönor eller så gör man det inte tror jag, jag gillar bönor och framför allt i en sallad som denna med massa annat gott! I en bönsallad kan man blanda i olika sorters bönor och jag valde att använda kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och stora vita bönor…

Jag brukar köpa Zetas 3-pack á 190 g med bönor för det är sällan en stor förpackning går åt och det är så tråkigt att behöva slänga så jag rekommenderar verkligen dem mindre förpackningarna…

bönsallad

Bönsallad – ca 6 portioner

190 g kikärtor

190 g kidneybönor

190 g svarta bönor

190 g Stora vita bönor

1/2 rödlök i tunna skivor

3 salladslökar i tunna skivor

0,5 dl bladpersilja, strimlad

0,5 dl olivolja

2 msk rödvinsvinäger

0,5 tsk salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skölj bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av.

Skiva lök och salladslök tunt.

Strimla persiljan fint.

Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Smaka av med svartpeppar.

 

2 kommentarer

  • farmor

    Så bra att bli påmint om det man har glömt för länge sedan; att det faktisk finns mindre förpackningar för oss med 1-mans-hushåll. Dock tror jag det krävs att jag sticker till närmaste stormarknad och på den punkten ”överger” lokala handlare, vilket jag annars principiellt är mot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.