Sockerfritt

Chokladbräck

choklad

Chokladbräck med Gojibär Pistagenötter Hasselnötter & Flingsalt

Enklare godis att göra får man nog leta efter och visst är dem fina! Mörk choklad med gojibär, pistagenötter, hasselnötter och flingsalt. Vill man inte ha salt hoppar men över det men jag tycker att det ger en god brytning.

Chokladbräck

100 g mörk choklad, 70% kakaohalt

1/2 dl nötter (jag använde pistagenötter och hasselnötter)

1 msk gojibär

en nypa flingsalt

 

Gör så här

Rosta nötterna i en torr stekpanna.

Låt nötterna svalna och hacka dem sedan.

Smält chokladen över vattenbad.

Vattenbad – koka upp lite vatten i en kastrull och placera en skål över kastrullen. Sänk värmen. Lägg chokladen i skålen och rör om medan chokladen smälter.

Placera ett bakplåtspapper i en form och häll i chokladen.

Toppa med dem hackade nötterna, gojibär och en nypa flingsalt.

Låt stelna i kylen.

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.