Pannkaka & omelett

Ugnspannkaka

ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka är väldigt enkelt att slänga ihop och det sköter sig själv i ugnen. När pannkakan är färdiggräddad är det viktigt att man låter den stå och dra till sig lite innan man skär den i bitar. Skär man upp pannkakan direkt så är den mest grynig och degig, så vänta några minuter så att den blir fast och fin. Hellre göra pannkakan på morgonen och sen värma på den i micron när det är dags för lunch, för den är som godast när den fått stå en stund.

ugnspannkaka

Ugnspannkaka – 4 portioner

3 dl vetemjöl

6 dl mjölk (helst röd mjölk 3% men det går även med mellanmjölk)

0,5 tsk salt

1 tsk strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

Smör att smörja formen med

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och socker i en bunke.

Tillsätt 4 dl mjölk och blanda till en klumpfri smet.

Häll i resten av mjölken.

Knäck äggen och tillsätt ett i taget.

Vispa till en jämn smet.

Smörja en ugnsfast form (ca 20 x 30 cm) med smör och häll i smeten.

Baka ugnspannkakan mitt i ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn.

De sista 10 minuterna kan du täcka pannkakan med ugnsfolie.

Låt pannkakan stå och dra sig en stund efter du tagit ut den ur ugnen så blir den fastare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.