Fetaostbiffar och ratatouille
Fetaostbiffar och ratatouille
Ratatouille är en grönsaksröra som innehåller, zucchini, aubergine, paprika, lök, vitlök och krossade tomater. Du tärnar eller skivar grönsakerna i önskad storlek och fräser dem mjuka i smör, häll på krossade tomater, salta och peppra och låt puttra på svag värme. Gärna 1-2 timmar så alla smaker sätter sig men har man inte den tiden funkar det alldeles utmärkt med en halvtimme också.
Fetaostbiffarna är vanliga pannbiffar som jag smulat ner lite fetaost i, blir lite saftigare tycker jag. Till fetaostbiffarna använde jag 500 g nötfärs, 1/2 dl grädde, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1/2 finhackad gul lök och 150 g fetaost. Jag brukar steka löken mjuk innan jag blandar den med övriga ingredienser men det går lika bra med rå, det är en smaksak. Det är även gott att blanda ner hackade oliver i biffarna men då inte alla i familjen gillar oliver serverade jag dem som tillbehör istället.
Ratatouille 4-6 portioner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 g styck
salt & svartpeppar
Smör att fräsa i
Gör så här
Hacka vitlöken.
Tärna grönsakerna och löken.
Bryn allt i en stekpanna med smör så att dem blir lite mjuka.
Häll över krossade tomater.
Låt puttra i ca 1-2 timmar.
Rör om emellanåt och mosa grönsakerna lite med en slev.
Smaka av med salt och svartpeppar.