KYCKLING

Kyckling Pommes & Tzatziki

kyckling tzatziki pommesfrites

Kyckling Pommes & Tzatziki

Morgonkaffe i solen på baksidan medan två små troll fortfarande iklädda pyjamas hoppade studsmatta och visade sina konster, solhattar, shorts och kortärmat, doften av solkräm, cykeltur till lekparken med medtagen mellis, doften av grillat, fåglar som kvittrar, varma vindar – äntligen sommar, som vi har längtat!

Tzatziki är väl den godaste sommarsåsen, gott till allt grillat och så otroligt enkelt att göra sin egen. Jag blandar ca 2 dl Turkisk yoghurt 10% med 1 pressad vitlöksklyfta och en halv gurka samt lite salt. Gröp ur gurkan innan du river den i rivjärnet så blir det inte så vattnigt.

Pommesfrites/potatisklyftor är väl också väldigt mycket sommar. Blandade lite olivolja, flingsalt och Pommesfriteskrydda i ett glas och blandade sedan med potatisklyftorna innan jag slängde in dem i ugnen. Jag tycker att det är väldigt gott att behålla skalet på så potatisen får en krispig och god yta.

Forest Blend från Santa Maria har jag tipsat om tidigare, passar utmärkt att smaksätta kyckling med. Självklart blev det lite ljummen chévre med honung, balsamico, granatäpple, pinjenötter och valnötter också, det är ju så gott!

pommes frites

forest blend, pommesfriteskrydda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.