Kyckling curry med grönsaksbulgur
Barnen gillar kyckling och denna rätt med smak av curry tycker dem väldigt mycket om. I såsen blandar jag ner Mango Chutney och där får man reglera mängden själv efter hur stark man vill ha såsen. Jag tar ytterst lite då jag vid flera tillfällen haft för mycket i och barnen klagar på hetta. Till denna rätt brukar jag koka ris men denna gång blev det grönsaksbulgur istället, måste variera lite. Kokade bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen och blandade sen i majs, kokta ärtor och tärnad paprika. Egentligen kan man smaka sig fram igenom hela denna rätt, öka mängden kyckling om 3 filéer känns för lite, öka mängden grädde om du vill ha mer sås och smaka dig fram med kryddor och soja.
Kyckling curry – ca 4 portioner
3 kycklingfilé
Indian Mango Curry från Santa Maria (går lika bra med vanlig curry)
salt
svartpeppar
3 tsk tamarisoja
3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1 tsk mango chutney
Gör så här
Skiva kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen i smör i en stekpanna.
Salta, peppra och ha på currykryddan.
Häll på soja, vatten och grädde.
Blanda ner mango chutney och smaka av med mer curry om det behövs.
Låt puttra några minuter.
Servera med ris eller bulgur.