Kyckling med Bacon & Pesto
Kyckling med Bacon & Pesto
Här om kvällen åt vi baconinlindad kycklingfilé fylld med mozzarella, pesto och soltorkade tomater. Alltid gott med kyckling inlindad i bacon, blir så mört och saftigt. Försöker dra ner lite på kolhydraterna så stekte strimlad vitkål i lite smör och smakade av med salt och svartpeppar och hade som tillbehör, ingen jättehit men helt ok.
Kyckling med Bacon & Pesto – 2 portioner
2 kycklingfilé
1 mozzarella á 125 g
pesto
2 soltorkade tomater
1 pkt bacon
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 240 grader.
Skär ett snitt/skåra i kycklingen.
Fyll snittet med ett lager pesto, hackade soltorkade tomater och skivad mozzarella.
Slut kycklingfilen och peppra.
Linda in kycklingfilén i bacon.
Stek kycklingen i smör i en stekpanna så den får en fin färg.
Flytta över den till en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.