Jordnötsbollar med Acaipulver
Jordnötsbollar med Acaipulver
Dadlar är helt magiskt att baka med! Dessa små jordnötsbollar blev riktigt goda och innehåller varken havre, mjöl eller socker (om man bortser från det som är i den mörka chokladen då). Jag valde att använda choklad med hög kakaohalt, hela 86% och toppade jordnötsbollarna med lite flingsalt. Saltet ger en god brytning till dem naturligt söta dadlarna. Tillsatte även acaipulver i smeten så dem är även proppade med antioxidanter.
Jordnötsbollar med Acaipulver – ca 12 st
16 dadlar (mina var ganska torra)
1/2 – 1 msk kokosolja
2 msk sockerfritt jordnötssmör (jag använde crunchy, ekologiskt)
2 msk mandelmjöl
1 tsk acaipulver
ca 50 g mörk choklad (jag använde Marabou Premium 86%)
Flingsalt
Gör så här
Kärna ur dadlarna.
Blanda dadlar, kokosolja, jordnötssmör, mandelmjöl och acaipulver i en matberedare.
Mixa till en jämn smet.
Är smeten för lös tillsätt lite med mandelmjöl och är den för fast tillsätt mer kokosolja eller några droppar vatten.
Rulla små bollar av smeten och lägg på ett fat med bakplåtspapper.
Ställ in bollarna i frysen i ca 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa dem frysta bollarna i chokladen med hjälp av en matsked.
Toppa med flingsalt.
Förvara jordnötsbollarna i kylen.