Biff Stroganoff med Rostbiff
Biff Stroganoff med Rostbiff
Älskar såsig mat och mat med riktig grädde, vilken skillnad det gör för smaken. Korvstroganoff är en favorit här hemma och vi äter det ganska ofta men biff stroganoff är väl snäppet vassare! Jag gör biff stroganoffen på rostbiff det blir så mört och gott utan att behöva långkokas, köper då rostbiff i hel bit som jag sen strimlar. Till en biff stroganoff är det gott både med pasta, ris eller potatis och äter man inga kolhydrater så funkar blomkålsris perfekt.
Biff Stroganoff med Rostbiff – 4 portioner
500 g rostbiff i hel bit
1 gul lök
smör
1 tsk krossad grönpeppar
salt
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 dl vispgrädde
Gör så här
Skär köttet i jämna strimlor.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Bryn köttet och tillsätt löken.
Låt steka i några minuter.
Krydda med grönpeppar och salt.
Tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning.
Blanda ordentligt och späd med vatten och grädde under omrörning.
Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med ris, potatis, pasta eller blomkålsris.