Julbak & julgodis

Kolasnittar med smak av pepparkaka

kolasnittar med pepparkaka

Kolasnittar med smak av pepparkaka

Att baka pepparkakor är väldigt mysigt och framför allt tycker barnen att det är väldigt roligt men ofta blir pepparkakorna lite för tjocka, lite för mjuka och lite för brända men att baka pepparkakor hör julen till så det spelar egentligen ingen roll hur resultatet blir. När det årliga pepparkaksbaket är avklarat kan du istället slänga ihop dessa goda, lagom sega men samtidigt knapriga kolasnittar med pepparkaksmak. Dem går alldeles utmärkt att frysa in också, bara att plocka fram en stund innan dem ska serveras.

kolasnittar med pepparkaka

Kolasnittar med smak av pepparkaka – ca 30 st

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 tsk pepparkakskrydda

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, pepparkakskrydda och blanda ner det i smeten.

Knåda till en deg.

Dela degen och rulla ut två längder.

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.

Räffla med en gaffel.

Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.

Låt kakorna svalna på plåten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.