FISK OCH SKALDJUR

Torsk i senapssås

senapstorsk

Torsk i senapssås

Köpte fryst torskrygg sist jag var och handlade då det var extrapris och denna enkla fiskrätt är bland det godaste jag vet. En perfekt vardagsrätt tillsammans med kokt potatis, rivna morötter, rödkål och ärtor. Barnen älskar det!

 

Torsk i senapssås 3-4 portioner

400 g torsk – 1 block torskfilé eller ca 400 g torskrygg

senap

ströbröd

5 dl matlagningsgrädde/grädde

salt

 

Gör så här

Tina torsken och separera filéerna.

Pensla rikligt med senap över filéerna eller använd händerna.

Täck sedan torsken med ströbörd.

Blanda 3 msk senap och en skvätt av grädden i en bunke för att lösa upp senapen.

Rör ner resten av grädden i bunken och tillsätt en nypa salt.

Stek torsken på båda sidorna i rikligt med smör.

När torsken fått en fin färg häll ner grädden runt om fisken och och låt småputtra i 15-20 minuter.

Tillsätt mer senap om så önskas.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.