Senapstorsk
Favorit i repris, senapstorsk! Hela familjen älskar denna enkla fiskrätt och jag har tipsat om den tidigare men den är så god och enkel att tillaga så den är värd att nämnas igen. Krävs endast 5 ingredienser för denna rätt och det är torsk förstås, grädde/matlagningsgrädde, senap, ströbröd och smör att steka i.
Torsk i senapssås 3-4 portioner
400 g torskblock eller torskrygg
senap
ströbröd
5 dl matlagningsgrädde/grädde
salt
Gör så här
Tina torsken och separera filéerna.
Pensla rikligt med senap över filéerna eller använd händerna.
Täck sedan torsken med ströbörd.
Blanda 3 msk senap och en skvätt av grädden i en bunke för att lösa upp senapen.
Rör ner resten av grädden i bunken och tillsätt en nypa salt.
Stek torsken på båda sidorna i rikligt med smör.
När torsken fått en fin färg häll ner grädden runt om fisken och och låt småputtra i 15-20 minuter.
Tillsätt mer senap om så önskas.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
En kommentar
Pingback: