Okategoriserade

Guacamole

guacamole

Kan man annat än älska avokado, det är både gott och hälsosamt. Avokado innehåller nyttiga fetter och är full av näringsämnen som är bra för kroppen. Man kan göra så otroligt mycket med denna superfrukt, blanda ner avokado i salladen, bre ett lager mosad avokado på smörgåsen, fylla avokadon med soja och ingefära och äta som mellanmål, göra glass eller blanda ihop en nyttig smoothie bowl eller bäst av allt – en smarrig guacamole!

Jag har upptäckt något nytt i frysdisken! Eller nytt, jag har bara aldrig köpt det tidigare och det är kycklinginnerfilé! Alltså det är så mört och saftigt, varför har jag inte testat detta tidigare. Jag har alltid köpt kycklingfilé men innerfilé är så mycket godare.  Går snabbt att tina också eftersom dem är så mycket mindre än hela filéer. Till guacamolen blev det gurkstavar och kycklinginnerfilé som jag kryddat med cajunkrydda och stekt i smör.
cajunkryddad kyckling med avocado

Guacamole – 2 port

2 små avocado

1 lime, saften

1 vitlöksklyfta, pressad

ca 1/3 röd chili

en nypa salt

 

Gör så här

Gröp ur avokado, lägg i en skål och mosa den med en gaffel.

Ta fröna ur chilin och finhacka den.

Blanda ihop alla ingredienser.

2 kommentarer

  • farmor

    Jag köper alltid kycklinglårfilé. Ännu godare och mörare än innerfilén – enligt min smak. Tyvärr har jag blivit allergisk på gamla dar vad gäller avokado. Sorligt men sant. Farmor

    • Hemma hos Andrea

      Åhh nej, vad trist att du inte tål avokado! En fråga gällande kycklinglårfilé – steker du kycklingbitarna som dem är eller skär du bort massa? Jag är mästare på att skära bort för mycket så när jag köpte kycklinglårfilé fanns inget kvar när jag var färdig . Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.