Resa, utflykter & restaurang

Picknick, kanelbullar & blåbär med mjölk

kanelbullar, blåbär med mjölk picknickpicknick kanelbullar och blåbär med mjölk

Vilket härligt väder helgen bjöd på, sådana här fina höstdagar är fantastiska och dem ska man ta vara på. Det var inte bara fint väder igår utan också kanelbullens dag. Jag hade verkligen inte lust att baka bullar så vi köpte färdiga och dem var riktigt smarriga. Tanken var att vi skulle ta en promenad och picknicka ute i skogen men vi fastnade vid blåbärsriset på tomten så vi slog oss ner där. Jag trodde faktiskt att blåbärssäsongen var över men vi hittade hur mycket som helst så det blev lite blåbär med mjölk till fikat också.
plocka blåbärplocka blåbärkanelbullar picknick blåbär med mjölk

4 kommentarer

 • farmor

  Vilken härlig picknic. Jag hade gärna varit med. Nästa gången du inte har lust att baka kanelbullar, men ändå har lust med dom. Pröva denna enkla kanelbullesockerkaka:
  175 g + 3 msk rumsvarmt smör – 2½ dl strösocker – 2 ägg – 3 dl gräddfil – 4½ dl vetemjöl – 2 tsk vaniljsocker – 1 msk bakpulver – 1 krm salt.
  Fyllning: 1 dl strösocker – 3 msk kanel.
  Rör ihop den stora mängden smör och socker poröst. Blanda ner äggen – ett i taget – och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen. Smörj och bröa en sockerkaka form. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanalsocker. Klicka till sist över de 3 matskedarna smör.
  Grädda kakan i 175 gr i ca 40 min. Kakan ska inte vara kladdig.
  Receptet kommer från en bok som heter Pernillas praliner.
  Smarrigt värre.

  • Hemma hos Andrea

   Ja visst är det mysigt att vara ute i skogen. Det var väldans goda bullar, kostade fem kronor styck på Ica igår eftersom det var Kanelbullens dag 🙂 Är nog en av de godaste bullar jag ätit utan att ta i 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.