Vegetariskt

Färskpasta med kantareller och brynt rucolasmör

färskpasta med kantareller och brynt rucolasmörfärskpasta med kantareller och brynt rucolasmör

Tiden rusar iväg och jag har inte hunnit ut till morfar för att plocka kantareller. Nu kunde jag inte hålla mig längre så jag köpte mig ett gäng när jag var och handlade. Detta recept på pasta med kantareller och brynt rucolasmör hittade jag i senaste numret av Coops tidning Mer Smak. Gillar du inte rucola så är jag övertygad om att man kan använda babyspenat istället som är lite mildare i smaken. Jag minskade på mängden smör till det brynta rucolasmöret mot vad det stod i originalreceptet så jag skriver både originalreceptet och den mängden jag använde i receptet nedan.

När jag fyllde år fick jag porslin från Rörstrands serie Mon Amie, tycker dem är så fina. Jag fick assietter, höga kaffekoppar och skålar och nu har jag köpt en kaffekopp med öra också. Får komplettera lite efter vart tills vi har en hel uppsättning. Finns även ett jättefint tårtfat och mjölkkanna i samma serie. Trevlig helg önskar jag dig.

Rörstrand Mon Amie kaffekoppfärskpasta med kantareller och brynt rucolasmör

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör – 4 portioner

Spaghetti för 4 personer, ca 350 g

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk smör

400 g kantareller

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

grovriven parmesanost

 

Brynt rucolasmör

100 g smör (jag hade 2 msk)

70 g rucola, (finhackad eller hel)

1 vitlöksklyfta, riven

1-2 msk pressad citronsaft

 

Gör så här

Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt lite salt.

Fräs lök och vitlök i smör tills de mjuknar.

Skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.

Vänd runt kantarellerna med löken men låt sedan steka på medelvärme utan att röra tills vätskan har släppt och ångat bort.

Höj värmen och stek under omrörning.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg pastan i det kokande vattnet.

Brynt rucolasmör – Smält smöret i en kastrull tills det är gyllene.

Lägg rucola och vitlök i en skål.

Häll över det brynta smöret och pressa ner citronsaften. (går även att blanda ner det direkt i kastrullen istället)

Vänd snabbt runt spaghettin med ruccolasmöret och kantarellerna.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med riven parmesanost.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.