Kesoplättar
Kesoplättar
Kesoplättar blandar du snabbt ihop med få ingredienser, keso, ägg, salt och fiberhusk. Kesoplättarna går verkligen att variera och funkar lika bra som frukost, lunch, mellanmål eller middag beroende på vad du serverar till. Du kan fylla dem med grillad kyckling, spenat, tomat och keso blandat med pesto eller varför inte göra en croque monsieur med dijonsenap, ost, skinka och tomat eller servera plättarna med vispad grädde och färska bär eller kesoplättar á la Caprese – tomat, mozzarella, basilika, salt, svartpeppar och lite olivolja.
Du kan också smaksätta kesoplättarna med tex vaniljpulver, kanel eller kardemumma.
Kesoplättar – ca 8 st
250 g keso
2 ägg
2 tsk fiberhusk
1 nypa salt
smör att steka i
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Blanda med en stavmixer till en jämn smet.
Låt stå några minuter.
Grädda plättarna i en stekpanna med smör.
Stek dem på medelvärme på båda sidor.
Smeten är ganska tjock så man får bre ut den med en matsked under tiden man steker dem.