Kyckling,  LCHF

Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin

Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin, lchf

Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin

I helgen gjorde jag en krämig kycklinggryta med vitlök, citron, soltorkade tomater, oliver, rosmarin och parmesanost. Receptet hittade jag på den inspirerande bloggen 56kilo.se. Vi serverade grytan till ris, kokt broccoli och grönsaker. Jag gjorde några små förändringar gällande mängden i receptet, originalreceptet hittar du här.

Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin, lchf

Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin – ca 6 portioner

700 g kycklinginnerfilé

1 gul lök

2 dl champinjoner

3 vitlöksklyftor

6 dl grädde

saften från 1/2 citron

2 msk kycklingfond

1/2 tsk salt

svartpeppar

2 tsk torkad rosmarin

6 soltorkade tomater

ca 2 dl urkärnade oliver

1 knippe persilja

rivet skal från 1 citron

ca 1 dl riven parmesanost

 

Gör så här

Fräs kycklingen i smör i en stekpanna så den får lite färg.

Salta och peppra.

Lägg över kycklingen i en gryta.

Hacka lök och champinjoner och fräs i smör.

Häll lök och svampfräset över kycklingen.

Hacka vitlök och soltorkade tomater och lägg ner i grytan.

Häll i grädde, kycklingfond och pressad citron.

Tillsätt rosmarin, salt och peppar.

Låt puttra i ca 10 minuter.

Blanda i rivet citronskal, persilja, parmesan och oliver.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.