Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin
Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin
I helgen gjorde jag en krämig kycklinggryta med vitlök, citron, soltorkade tomater, oliver, rosmarin och parmesanost. Receptet hittade jag på den inspirerande bloggen 56kilo.se. Vi serverade grytan till ris, kokt broccoli och grönsaker. Jag gjorde några små förändringar gällande mängden i receptet, originalreceptet hittar du här.
Kycklinggryta med vitlök, citron och rosmarin – ca 6 portioner
700 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
2 dl champinjoner
3 vitlöksklyftor
6 dl grädde
saften från 1/2 citron
2 msk kycklingfond
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
6 soltorkade tomater
ca 2 dl urkärnade oliver
1 knippe persilja
rivet skal från 1 citron
ca 1 dl riven parmesanost
Gör så här
Fräs kycklingen i smör i en stekpanna så den får lite färg.
Salta och peppra.
Lägg över kycklingen i en gryta.
Hacka lök och champinjoner och fräs i smör.
Häll lök och svampfräset över kycklingen.
Hacka vitlök och soltorkade tomater och lägg ner i grytan.
Häll i grädde, kycklingfond och pressad citron.
Tillsätt rosmarin, salt och peppar.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Blanda i rivet citronskal, persilja, parmesan och oliver.
2 kommentarer
Carro
Vart tog bönsalladen vägen? 🙁 Blev jätteglad när jag såg det inlägget, för jag älskar bönor, men när jag klickade på det stod det bara Not found…
Hemma hos Andrea
Hej Carro. Jag vet inte riktigt vad som hände faktiskt, det försvann???!!! Här är en länk på bönsallader jag gjort tidigare om de kanske kan vara något istället https://hemmahosandrea.se/?s=Bönsallad