SPANSK POTATISOMELETT
När vi var på Mallorca i somras beställde jag en spansk potatisomelett till lunch på strandrestaurangen. Sen dess har jag kännt ett sug efter just det.
SPANSK POTATISOMELETT – ca 2 portioner
3 potatisar (ca 250 g)
1/2 gul lök
2 ägg
1/2 tsk salt
Börja med att skala och tärna potatis. Stek sen potatisen i olivolja på medeltemperatur tills potatisen känns mjuk. Känn med en sticka men det tar ca 30-40 minuter beroende på storleken på tärningarna. Mot slutet tillsätter du hackad gul lök.
Vispa ägg och salt i en bunke och blanda försiktigt ner potatis och lök. Värm en stekpanna med olivolja och häll ner smeten. Låt omeletten steka på medeltemperatur i några minuter, tills den släpper från pannan. Lägg ett fat över omeletten och vänd nu pannan så omeletten lossnar. Häll i lite mer olivolja i pannan och låt omeletten glida ner för att steka på den andra sidan. Servera med en sallad.