Filmjölksbröd med smak av Jul
Filmjölksbröd med smak av Jul
Det är så smidigt att baka filmjölksbröd, man blandar bara alla ingredienser i en bunke, häller smeten i en form och gräddar längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ingen knådning och ingen jästid. Man kan blanda ner både nötter, frön, frukt och bär och jag hade i torkade aprikoser, russin, mandel och hasselnötter, hade även i lite brödkryddor för att få en lite Juligare smak på limpan…
Enklaste Jullimpan
6 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hackade hasselnötter
0,5 dl hackad mandel
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
2 tsk brödkrydda
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap eller brödsirap
havregryn att strö över limpan
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt även kryddorna.
Rör ner filmjölk och sirap i bunken.
Häll smeten i formen.
Strö havregryn över limpan och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.
2 kommentarer
farmor
Vilket bra recept. Inte så där våldsam stor limpa för en-persons-hushåll. Kan även delas – om jag lyckas – och glädja någon utav mina tanter. Ska testa till helgen.
Hemma hos Andrea
Så gott med filmjölksbröd och kul att man kan blanda i lite allt möjligt för att hitta sin favorit…