vitlöksbröd av baguette
BRÖD

Vitlöksbröd med persilja

vitlöksbröd

Vitlöksbröd med persilja

Till soppa hör ett gott bröd till och igår åt vi en krämig fisksoppa med vitlöksbröd. Skär man brödet på längden blir dem perfekta att doppa i soppan, nästan som brödsticks. Jag blandar ett vitlökssmör och brer på brödet och nu måttade jag inte men till en stor baguette blandade jag en rejäl klick smör, 1 vitlöksklyfta, några kvistar persilja och lite salt.

vitlöksbröd

Vitlöksbröd med persilja

Baguette

bregott

pressad vitlök

klippt persilja

salt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 240 grader.

Blanda alla ingredienser i en skål.

Dela baguetten och skiva sedan brödet på längden så det blir som brödsticks.

Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.

Bre vitlökssmöret på brödet.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills brödet fått en fin gyllene färg.

 

 

2 kommentarer

 • Rebecka

  Vad mumsigt detta låter 🙂
  Den här fisksoppan du gjorde,skulle man kunna få receptet till den?
  Ska nog göra detta på fredag 🙂
  Passar det med cider till maten? Då jag helst inte dricker alkohol.

  Kram Rebecka

  • Hemma hos Andrea

   Hej Rebecka. Självklart, lägger ut recept på fisksoppan imorgon! Till fisksoppa dricker jag helst vitt vin eller vatten med citron i men jag är inte så noga med vilken dryck som passar till vilken mat utan jag dricker det jag tycker är gott. Och smaken är som baken eller hur 😉 så visst kan du väl dricka cider till och annars tycker jag smaksatt mineralvatten känns lite festligare om man serverar det i vinglas.

   Kram på dig och trevlig söndagkväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.