Kyckling i Grönpepparsås
Visst är det lite knepigt att komma på varierad vardagsmat, man kör liksom fast emellanåt och har total brist på fantasi. Men idag gjorde jag en riktigt god kycklingrätt till middag, kyckling i grönpepparsås med ris. Hade dessutom hjälp av min minsta assistent, hon mortla grönpeppar och hällde upp majs, ärtor och tomater i små skålar. Båda barnen åt glatt och tyckte det var jättegott. Blir det något över är sådan här mat även gott att värma på till lunch dagen efter och det är alltid skönt att ha matlåda med sig om man har möjlighet.
Kyckling i Grönpepparsås – 4 portioner
3-4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 msk smör
1 tsk krossad grönpeppar
salt
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 dl vispgrädde
Gör så här
Skär kycklingen i jämna strimlor.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Bryn kycklingen och tillsätt löken.
Låt steka i några minuter.
Krydda med grönpeppar och salt.
Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning.
Blanda ordentligt och späd med vatten och grädde under omrörning.
Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med ris.