Melon, serrano & vitlöksbröd
Melon, serrano & vitlöksbröd
För några helger sedan bjöds det på strålande väder och högsommarvärme och äntligen fick vattenspridaren göra premiär. Det här är första sommaren i huset och trädgården är som gjord för spring i vattenspridare. Barnen bytte blixtsnabbt om till badkläder och simglasögonen åkte på. Jag mins så väl när jag själv var liten och jag och mina systrar sprang med paraplyer genom vattenstrålarna och tävlade om vem som kunde stå längst i det iskalla vattnet. Det är sommar!
Vi lyxade till denna härliga söndag med en enkel myslunch, cantaloupmelon och serranoskinka, vitlöksbröd med riven mozzarella och persilja och varsitt glas svalkande Prosecco. En helt perfekt söndag. Serransoskinkan köpte jag över charken på Ica Maxi och den var riktigt god, tunna fina skivor. Jag tycker det känns lite lyxigt att beställa över disk, provsmaka och få det packeterat i papper. Vitlöksbröd är en sommarfavorit och det är så enkelt att göra. Här behövs inga exakta mått utan det är bara att blanda efter smak och tycke.
Vitlöksbröd med riven mozzarella
Baguette
Bregott
Pressad vitlök (till en halv stor baguette brukar jag använda 1 vitlöksklyfta)
Flingsalt
Persilja
Riven mozzarella
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva baguetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda bregott med pressad vitlök, flingsalt och klippt persilja i en skål.
Bre smöret på brödskivorna.
Strö över riven mozzarella.
Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått en fin färg.
6 kommentarer
Therese
Riktig sommarkänsla
Hemma hos Andrea
Visst är det!
Camilla Ekheim
Mysigt, hoppas på mer sånt väder ☀️
Hemma hos Andrea
Det var helt fantastiskt väder i slutet av juni sen har det mest vart regn och kallt va! Augusti blir nog en kanonmånad ☀️Kram kram
Karro
Gullungar alltså <3 Det ser sååå härligt ut!
Hemma hos Andrea
Visst gör det!