PLOCKMAT/MINGELMAT

SommarBuffé

buffe

SommarBuffé

Lördagens 30-årsfest och buffé är nu avklarad och maten blev en succé, så roligt! Och vilken tur med vädret, strålande sol och klarblå himmel, underbart! Det var en mycket lyckad och trevlig fest och totalt blev vi 27 personer.

Jag gjorde mer mat än vad rekommendationerna angav och det var tur, för allt gick åt! Vi bjöd på kallmarinerad fläskfilé med chili, vitlök och persilja, kallmarinerad kyckling med oliver och soltorkade tomater, färskpotatissallad med pesto och sparris, pastasallad med örter, fetaost och soltorkade tomater, tomat och mozzarella och bröd. Istället för såser hade jag två olika sorters balsamico som man kunde ringla över maten, tyckte faktiskt inte det behövdes såser eftersom maten i sig var så smakrik.

buffe

buffe

Dryck & Snacks 

När gästerna kom bjöds det på en välkomstdrink, hade gjort enkel Sangria – rött vin, fanta, lime, apelsin och is, så gott och somrigt och så otroligt enkelt att göra. Jag höftade bara mängden och hällde upp allt i en bålskål. På alla bord stod det fruktfat med melon, jordgubbar, ananas och vindruvor, frukt är alltid uppskattat och det ser väldigt trevligt ut. Hade även ställt fram lite olika sorters grossini och knäckesticks som man kunde knapra på fram tills maten skulle serveras.

Vi dukade upp bord på altanen och även nere under carporten för att alla skulle få plats och senare på kvällen var det där nere festen hölls. Ikeas hylla expedit fick agera bar och det bjöds på öl, vitt, rött och rosévin och gin och tonic senare på kvällen. Ölen lade vi i en Zinkbalja med is så dem var kalla och svalkande. För dem som föredrog alkoholfritt fanns det småflaskor med Loka, läsk och mousserande jordgubbsvin.

Efter maten serverade vi lite ost och kex, chips och salta pinnar. Alla verkade nöjda och belåtna och sista gästerna gick vid 3-tiden. En mycket lyckad fest och det är så roligt att tillaga en buffé, lägga upp allt fint på fat, duka, göra fint med blommor och dekoration och alla andra förberedelser som hör en fest till. Och man blir väldigt glad och stolt när maten verkligen uppskattas och det är tomma fat kvar efter middagen.

Alla recepten kommer inom kort och jag kommer ange recepten baserat på en bjudning på 30 personer…

buffebuffe

10 kommentarer

 • farmor

  Så läcker din buffé ser ut. Och så smakfullt du har dukat upp. Inte undra på att faten var tomma. Så härligt att allt blev lyckat. Om du till äventyrs skulle få ”sparken” en dag kan du alltid slå dig på catering. Kram-kram från din farmor.

  • Hemma hos Andrea

   Tack farmor! Det skulle vara så kul att få pyssla med något sånt, tycker det är så roligt! Och höjdpunkten är verkligen det sista momentet, att få lägga upp allt snyggt på fina fat, dekorera med färska örter, skiva frukten…älskar det!!! 🙂 massa kramar

  • Hemma hos Andrea

   Tack snälla! Tycker det är så roligt, planerade och lagade all mat själv och fick ihop det, är faktiskt lite stolt, hihi 😉 Kraaaam

 • Tesse

  Tack för detta! Sökte på webben efter buffé för 30 personer och hamnade här. Kommer att kopiera allt du haft till överraskningsfest för min mans 40-års fest!

  • Hemma hos Andrea

   Hej Tesse! Vad roligt att jag kunde inspirera! Ganska enkla rätter som man kan förbereda innan. Lycka till och jag önskar er en riktigt trevlig fest 🙂

   //Andrea

 • Charlotte

  Även fast det är ett gammalt inlägg så fungerar dina recept än idag. Jag hittade hit häromdan och bestämde mig för att bjuda på det här efter mitt fjärde barns dop idag. Alla var superimponerad och flera trodde det var oxfilé jag bjöd på för det var så gott. och även här gick nästan allt åt fast vi inte var i närheten av 30 personer. ☺️
  Stort tack för att du delade med dig!

  • Hemma hos Andrea

   Men åhhh tack snälla för att du tog dig tid att skriva. Blir så glad 🙂 Vad roligt att det uppskattades, den gjorde succé på min bjudning också. Blir verkligen så mört och gott. Önskar dig en härlig sommar/Andrea

 • CZ

  Hej Andrea!
  Uppskattar verkligen din fina blogg! Du skriver trivsamt och bra och har snygga bilder. Sommarbuffén funkar även mitt i vintern:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.