Cremefraichesås till lax
Lax är den fisk vi äter mest av följt av torsk och rödspätta. Antingen steker vi laxen eller tillagar den i ugnen. Smaker som jag tycker om till lax är citron, lime, dill, chili och örter, ja dem klassiska. Men det räcker också fint att bara smaksätta laxen med salt och peppar och servera en god sås till.
Denna superenkla sås av cremefraiche, gräslök, röd lök, citron, salt och svartpeppar är perfekt till lax och även barnen älskar den. Jag har inga exakta mått då jag bara blandar ihop allt och smakar av men till 2 dl cremefraiche har jag ca 1/2 röd lök fint hackad, 1/2 kruka klippt gräslök, lite pressad citron, salt och några drag med svartpepparkaret. Låt såsen stå i kylen en stund och gotta till sig.
2 kommentarer
Emmi i Barcelona - explorista.se
Gott det lät!
Hemma hos Andrea
Den är jättegod, du måste testa!!! 🙂