Kycklingsallad med dadlar, nötter & fetaost
Världens godaste sallad! Mins ni att jag berättade om en riktigt god sallad jag åt i Spanien i somras med massa nötter, fetaost och dadlar? Jag kan inte släppa den och gjorde nu min egna version av den. Jisses så gott, detta skulle jag kunna äta till lunch varje dag i veckan. Gjorde en enkel dressing på rödvinsvinäger, olivolja, vitlök och örtsalt som jag blandade med salladsbladen. Kycklingen stekte jag i olivolja och smaksatte med salt, svartpeppar och cajunkrydda sen skivade jag kycklingen i mindre bitar. Lade salladsbladen på en tallrik och toppade med övriga ingredienser. Kombon av nötterna, dadlarna, fetaosten och den cajunkryddade kycklingen är himmelsk. Du måste testa!
Kycklingsallad med dadlar, nötter & fetaost
Kycklinginnerfilé
Olivolja
Salt & svartpeppar
Cajunkrydda
Dadlar
1 näve blandade nötter (jag hade torrostade jordnötter och naturella cashewnötter)
Tärnad fetaost
Blandsallad
Gurka
Dressing
1/2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1/2 pressad vitlök
Örtsalt efter smak
Gör så här
Häll olivolja i en het stekpanna och bryn kycklingen.
Salta, peppra och pudra över cajunkrydda och låt kycklingen steka klart.
Skiva kycklingen i mindre bitar.
Kärna ur dadlarna och skiva dem i mindre bitar.
Tärna fetaosten.
Skölj, skala och skiva gurkan.
Blanda ihop dressingen och blanda den tillsammans med blandsalladen.
Lägg salladen på ett fat och toppa med övriga ingredienser.
2 kommentarer
Karin Fitness & Hälsa
En söt frukt, nötter och salt ost gifter sig så bra i en sallad. Förstår att den där är himmelskt god!
Hemma hos Andrea
Ja verkligen, den perfekta kombon! Trevlig söndag önskar jag dig/Andrea