Tomat & Mozzarella
Tomat & Mozzarella
Det sista momentet till buffén blev en tomat och mozzarellasallad. Tanken var egentligen att jag skulle göra en helt annan sallad med bla tärnad mozzarella, honungsmelon, ruccola och solroskärnor men tiden sprang förbi och jag hade en del annat som skulle fixas innan gästerna kom så jag kände att jag inte riktigt hade tid att göra den salladen så det fick bli skivad mozzarella med hela körsbärstomater och basilika istället, över ringlade jag lite balsamico…
Här finns fler goda bufférätter…
Tomat & Mozzarella – buffe för 30 personer
10 mozzarella á 125 g
3 askar körsbärstomater
1 kruka basilika
Balsamico
Gör så här
Skiva mozzarellan i tunna skivor och lägg på ett fat.
Skölj tomaterna (dela dem gärna om du har tid eller använd vanliga tomater och skiva dem tunt)
Fördela tomaterna över mozzarellan.
Peppra med nymalen svartpeppar.
Toppa med basilika och balsamico.