Julbak & julgodis

Cace Pops med pepparkaka & vit choklad

Cake Pops med pepparkaka & vit choklad

Jag har gjort mina första Cake Pops och vad roligt det var! Har aldrig bakat varken Cake Pops eller Cup Cakes men jag förstår att man kan bli som besatt, det var riktigt kul att få dekorera dem och jag vill bara baka mer. Jag gjorde mina Cake Pops i julens tecken, med smak av pepparkaka, vit choklad och dekorerade i vackert vinterströssel. Jag fuskade och gjorde det lite enklare för mig genom att köpa mjuk pepparkaks blandning som man bara blandar med vatten och gräddar i ugn.

Cake Pops med pepparkaka & vit choklad – ca 30 st

1 förpackning Mjuk Pepparkaks blandning

200-300 g Nutella

200 g vit choklad

Strössel

Pinnar

 

Gör så här

Tillaga mjuk pepparkaka enligt anvisningarna på förpackningen.

Låt kakan svalna helt.

Mixa kakan till smulor i en matberedare.

Tillsätt Nutella och mixa ihop till en tjock smet.

Forma smeten till kulor.

Tillsätt ev mer Nutella om det är svårt att rulla kulor.

Stick ner en pinne i varje kula som du fäster med lite smält choklad.

Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.

Fyll ett glas med strösocker för att kunna ställa cake popsen i när dem ska stelna.

Smält chokladen över vattenbad.

Doppa kulorna i chokladen, låt rinna av lite och dekorera med strössel.

Ställ ner i det sockerfyllda glaset och ställ direkt in i kylen så chokladen stelnar.

Låt stå i minst 30 minuter.

Förvara täckt med plastfolie i kylen.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.