Sallad & grönsaker

Edamamebönor

edamamebönor

Edamamebönor

Edamamebönan är en grön japansk sojaböna och är riktigt gott som snacks och man kan köpa frysta edamamebönor på bla Ica. Man kokar bönorna i lättsaltat vatten, strör över rikligt med flingsalt och pressar ut bönorna, sååå gott och nyttigt.

Man kan även använda bönorna i förrätter och jag har tidigare gjort en riktigt god räkcoctail med med bla mango, chili och edamamebönor. På Nyår serverade vi denna goda förrätt i små glas som en liten rätt bland allt småplock och den var verkligen uppskattad.

Är ni nyfikna på denna goda Räkcoctail med Mango och Edamamebönor hittar ni den här.

räkcoctail

2 kommentarer

  • farmor

    Var på en exklusiv sushi restaurang i Copenhagen förre månaden. Som en liten förrätt mens vi väntade på den nylagade sushi (de fanns 5 japanske sushikocker) fick vi just dessa bönor. Ljumma med flingsalt. Ljuvligt. Jam-Jam.

  • Hemma hos Andrea

    På den sushi restaurangen vi äter på serverar dem också dessa bönor och jag blev helt såld, dem är verkligen riktigt goda. Så blev väldigt glad när jag fann dem i frysdisken på Ica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.