Korv

Ugnsfalukorv med Potatismos

falukorvUgnsfalukorv med Potatismos

Barnen älskar denna rätt och det förstår jag, falukorv, ost, tomat, lök och potatismos, gott! Jag tycker det är väldigt smidigt med mat man tillagar i ugnen för då hinner man med annat medan maten tillagar sig själv, i detta fall moset och recept på potatismos finns här.

falukorv

Ugnsfalukorv – 4 portioner

500 g falukorv

2 msk senap

2 msk ketchup

1 gul lök

2 tomater

150 g ost ( jag använde det jag hade hemma så vanlig hushållsost)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär korven i skivor och lägg dem i en ugnsform.

Bred senap och ketchup på korven.

Skala och skiva löken tunt.

Skiva tomaterna och osten.

Varva lök, tomat och ost mellan korvskivorna.

Tillaga korven mitt i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält.

Servera med potatismos.

falukorv

2 kommentarer

  • farmor

    Du är bara så fiffig och ”matsmart”. Jag har alltid snittat korven, så den fortfarande håller ihop och sen stoppat ner ”godsakerna”. Detta verkar mycket smarrigare och godare. Det ska jag verkligen pröva. Tack för tipset. Alltid lär man sig något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.