Pannbiff med riven potatis istället för ströbröd
Pannbiff är en uppskattad vardagsrätt hemma hos oss och vi äter det nog en gång varannan vecka. Pannbiffarna brukar vi äta med kokt potatis, löksky, lingonsylt och saltgurka. Blir det pannbiffar över lägger jag dem i en matlåda och häller över lökskyn, antingen förvarar jag dem i kylen eller fryser in för ett senare tillfälle. Alltid skönt att ha färdiga matlådor till stressiga dagar.
Jag brukar alltid göra pannbiffarna enligt detta receptet men denna gång testade jag att använda en kokt riven potatis istället för ströbröd i smeten. Funkade alldeles utmärkt. Idag fick det bli gårdagens rester till lunch, men istället för bara kokt potatis slängde jag ihop en quinoasallad till pannbiffarna och till det en fetaostkräm. Fetaostkräm blandar du enkelt ihop av cremefraiche, fetaost, pressad vitlök och lite salt.
Här hittar du recept på Quinoasallad med potatis och fetaost.
Pannbiff med riven potatis istället för ströbröd
500 g nötfärs
1 gul lök
1 riven kall kokt potatis
1 ägg
1/2 dl grädde
2-3 msk tamarisoja
2-3 msk dijonsenap
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Hacka löken och stek den mjuk i smör utan att den får färg.
Riv den kokta potatisen i ett rivjärn.
Blanda köttfärsen med ägget.
Blanda sen i övriga ingredienser.
Forma biffar med blöta händer, då klibbar det mindre.
Stek pannbiffarna i smör i ca 4 minuter per sida.
Skiva en gul lök och släng ner i stekpannan med pannbiffarna.
Låt löken få lite färg och häll sedan över vatten så att det nästan täcker pannbiffarna.
Låt småputtra i ca 15 minuter.
2 kommentarer
farmor
Du är helt rätt på det; med den kokta potatisen. Vår farmor Iris använda alltid kokt potatis i köttbullesmeten och enligt sönerna gjorde hon ”världens bästa”. Bullarna gjordes enbart på fläskkött, som hon naturligtvis malde själv från någon ”hemmagris” köpt hos bonden på landet. Så gick det till på den goda ”gamla” tiden. Kram
Hemma hos Andrea
Ja dem köttbullarna mins jag 🙂 och marängerna var inte dumma dem heller. Kram