EFTERRÄTTER

Enklaste Äppelkakan

äppelkaka

Enklaste Äppelkakan

Har rekommenderat hallonrutorna tidigare för dem är så otroligt goda och enkla att göra och nu testade jag att använda grundreceptet och bytte ut hallonen mot äpple, kanel och pärlsocker och resultatet blev en god, saftig, enkel och snabb äppelkaka.

Lite vaniljsås eller vaniljglass till denna goda äppelkaka och fikat är klart…

äppelkaka

Enklaste Äppelkakan – ca 12 stora rutor (eller små munsbitar)

250 g smör

5 dl strösocker

3 ägg

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 äpplen, skalade och skivade

Kanel

Pärlsocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull.

Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.

Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.

Bred ut smeten i en långpanna eller form, (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Skala äpplena och skiva i tunna skivor.

Tryck ner dem i smeten.

Strö över kanel och toppa med pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg.

Låt svalna, skär i rutor.

äppelkaka

5 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Ja den är rätt söt men jag tycker den är väldigt god. Fast inget slår en klassisk äppelpaj med smuldeg och vaniljglass/Andrea

  • Anna

    Tack! Kakan har gjort succé varje gång. Favorit hemma och jag har delat receptet flera gånger. Bonus att den är så lättlagad att barnen enkelt kan vara med och baka!

  • Keiko M

    Väldigt god, men jag tog knappt 2 dl socker istället och en nypa kardemumma. Supergott! 5 dl socker är galet mycket. Ett tips är att blanda i lite pumpakärnor och chiafrön så blir det extra crunch 🙂

Lämna ett svar till Keiko M Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.