Pastasallad med Fetaost & Soltorkade Tomater
Pastasallad med Fetaost & Soltorkade Tomater
En av bufférätterna vi bjöd på i lördags var pastasallad med fetaost, soltorkade tomater, oliver och blandsallad. När jag gör pastasallad brukar jag använda mig av Ridderheims soltorkade tomater och oljan som tomaterna ligger i använder jag som smaksättning till pastan, den har en smak av örter och vitlök och ger en väldigt god smak till pastan. Detta är en bra bas och självklart kan man tillsätta andra goda grönsaker om man vill det…
Här är fler recept på passande Bufférätter…
Pastasallad till Buffé – 30 personer
1,5 kg pasta (okokt)
3 burkar Ridderheims soltorkade tomater
2 burkar kalamata oliver (ca 280 g avrunnen)
1 påse blandsallad á 200 g
4 förpackningar fetaost á150 g
Basilika till garnering
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Låt pastan svalna.
Skiva soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner oljan från soltorkade tomaterna i den färdigkokta pastan och blanda väl.
Skiva fetaosten i mindre bitar och blanda ner i pastan.
Häll av vattnet från oliverna och blanda ner i pastan.
Tillsätt soltorkade tomater och blandsallad.
Toppa med färsk basilika.
7 kommentarer
Maria Lundblad
Hej Andrea!
Så god pastasalladen ser ut, jag har tänkt göra den till sonens studentfest i nästa vecka! Går det att gör den dagen innan eller är det bäst samma dag som den ska ätas?
Tack för inspirationen!
Med vänlig hälsning,
Maria
Hemma hos Andrea
Hej Maria. Vad trevligt med studentfest 🙂 Du kan göra pastan dagen innan och blanda med soltorkade tomater och oljan men jag skulle nog blanda i blandsalladen, basilika och fetaosten samma dag.
Trevlig helg
//Andrea
Maria Lundblad
Hej igen!
Kanon, då gör jag det! Känns skönt att kunna göra så mycket som möjligt dagarna innan:-)
Tack för ditt snabba svar!
Vänlig hälsning
Maria
Lena
Hej! Hittade denna goa sallad men undrar om du har tips på något kött som passar till. Parma, kyckling??
Räcker denna som enbart lunch? Ska ha lunch för 20 personer till helgen.
Lems
Hemma hos Andrea
Hej Lena. Förlåt förlåt för så sent svar. Har haft så mycket sista tiden så har inte hunnit kika in här. Hoppas det blev en trevlig lunch och att du fick till en bra meny. Det fina med pastasallader är att man kan servera vad som till egentligen tycker jag. Kyckling, rostbiff, charkuterier. Önskar dig en fin vecka//Andrea
Susanne
Det här är ett jättebra grundrecept! Jag la till en burk kikärtor och en liten påse majs också, och ställde en flaska balsamvinäger brevid. Succé!
Hemma hos Andrea
Men Åhh tack för din kommentar 🙂 De soltorkade tomaterna är verkligen en perfekt smaksättning till pastan. Älskar kikärtor!!!