Köttfärsås med Champinjoner & Bacon
Köttfärsås med Champinjoner & Bacon
Ingen köttfärsås är den andre lik och denna köttfärsås är smaksatt med bacon, färska champinjoner, vitlök, morötter, salt och svartpeppar. Baconet ger köttfärsåsen en lätt rökig smak och den känns lite höstig på något vis…
När man ändå gör en köttfärsås så kan man lika gärna göra lite extra så man får matlådor över. Köttfärsås är en perfekt matlåderätt och går även att frysa in så detta recept är anpassat för att få lite rester…
Köttfärsås med Champinjoner & Bacon – ca 6-8 portioner
800 g nötfärs
1 pkt bacon (140 g)
150 g färska champinjoner
5 vitlöksklyftor
Ca 800 g passerade tomater
1 morot
1 dl tomatpuré
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här
Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör.
Tärna champinjoner och morot smått.
Skiva bacon i små bitar.
Bryn bacon, champinjoner och morot i en stekpanna eller kastrull.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Blanda i tomatpuré när allt är brynt.
Blanda ner allt i köttfärsen och rör om.
Tillsätt passerade tomater.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt småputtra i ca 30 minuter.
Servera med pasta och gärna riven parmesan.