KYCKLING

Citronkyckling med Rostad Sötpotatis

citronkyckling

Citronkyckling med Rostad Sötpotatis

En enkel och god kycklingrätt med smak av citron, persilja och vitlök. Älskar kombinationen av just dem tre ingredienserna. Jag har däremot aldrig varit särskilt förtjust i sötpotatis, har tyckt att den är alldeles för mjuk och söt i smaken men nu rostade jag den lite längre i ugnen så att den fick en knaprig yta och snålade inte med flingsaltet och det blev verkligen jättegott…

Smaksatt färskost är kanon att använda som smaksättning i såser och i denna sås hade jag i lite Philadelphiaost med vitlök och örter. Färskost är även gott att bre ovanpå lax och tillaga i ugnen eller fylla kycklingfilé med, bra att hemma i kylen helt enkelt…

citronkycklingCitronkyckling – 2 portioner

2 kycklingfilé

1 vitlöksklyfta

svartpeppar

salt

2 dl grädde

ca 1 msk Philadelphiaost Vitlök & Örter

rivet skal av en citron

ca 1 msk citronsaft

färsk persilja

smör att steka i

 

Gör så här

Skiva kycklingen i mindre bitar.

Stek kycklingen i en stekpanna med smör.

Salta och peppra.

Pressa i en vitlöksklyfta.

Häll på grädde och låt puttra.

Riv skalet från en citron och blanda ner i grädden.

Pressa i citronsaft.

Blanda ner färskosten och blanda ordentligt.

Klipp ner färsk persilja.

 

Rostad Sötpotatis – 2 portioner

1 sötpotatis

olivolja

flingsalt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (grill)

Tvätta sötpotatisen ordentligt och skiva i bitar eller klyftor.

Ringla olivolja över potatisen och blanda väl.

Strö över flingsalt.

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och bre ut potatisen.

Tillaga mitt i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills potatisen fått en fin yta.

Rör om emellanåt.

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.