Kladdkakemuffins med Lakrits
Kladdkakaemuffins med Lakrits
Kombinera kladdkakesmeten med din favorit från Marabou – det kan inte bli fel! Antingen smälter man chokladen tillsammans med smöret eller så fyller man formarna med smet och sticker ner en hel ruta choklad i smeten. Jag kan tycka att det är väldigt gott när man sticker ner hela bitar för chokladen smälter inte helt utan det blir som en chokladig mitt på muffinsen.
Kladdkakemuffins – 12 st
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
ca 100 g choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker poröst med en elvisp.
Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl.
Vispa till en jämn smet.
Smält smöret och blanda ner det i smeten. (alt.1 – smälta chokladen i smöret)
Fördela smeten i formar. (alt.2 – sticka ner hela chokladbitar)
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Känn med en baksticka och är stickan torr är dem klara.
Ta ut dem ur ugnen och när dem svalnat pudra över florsocker.