Omelett med Sparris, Getost & Baconströssel
Omelett med Sparris, Getost & Baconströssel
Omelett är en perfekt lunch när man bara vill ha något enkelt och snabbt. Söndagsomeletten består av färsk sparris, smulad getost och knaperstekt baconströssel.
Omelett – 1 person
2 ägg
en skvätt grädde
1 krm sambal oelek
salt
svartpeppar
getost
1/2 paket bacon
sparris
Gör så här
Skiva bacon i små bitar.
Stek baconet knaperstekt i en stekpanna.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
När vattnet kokar lägg i sparrisen och låt koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet.
Vispa ägg och grädde i en bunke och tillsätt sambal oelek, salt och svartpeppar.
Värm en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
Gör små hål i omeletten med en stekspade så att smeten rinner ner och hela omeletten blir gräddad.
När omeletten börjar bli klar smula över getost och toppa med bacon och sparris.
Servera med en sallad.