Kyckling

Chicken Nuggets

chicken nuggets

Chicken Nuggets

Barnen har spenderat helgen med farmor och farfar och vi fick lite egentid och tillfälle att ladda batterierna och nu är vi hemma igen efter en härlig helg i ett varmt och soligt Spanien. Vi gjorde en rensning innan vi åkte så vi hade verkligen inte mycket i kylen och det har inte funnits läge att handla under dagen så det blev till att tänka till lite gällande middagen. Blir lika förvånad varje gång för man kommer faktiskt ganska långt på det man har hemma och till middag blev det hemmagjorda chicken nuggets med pommes och sweet chili sås, barnen doppade sina nuggets i ketchup.

chicken nuggets

Chicken Nuggets

Kycklingfilé (ca 1 per person)

vetemjöl

ströbröd

ägg (ca 1 ägg för 2 filéer)

salt

smör

rapsolja

 

Gör så här

Tina kycklingen och skär den i lagom stora bitar. Inte för tjocka.

Vispa upp ägg i en skål.

Häll vetemjöl på ett fat.

Blanda ströbröd och salt på ytterligare ett fat.

Doppa kycklingbitarna i vetemjöl, sen ägg och sist ströbröd.

Smält smör i en stekpanna och tillsätt en skvätt rapsolja.

Stek dem panerade kycklingbitarna några minuter per sida.

 

 

2 Comments

  • farmor

    Det är såååååååååååååååå smart att fixa sina egna nuggets och dito fiskpinnar. Så vet man vad ungarna får i sig. Inga konstiga E-nummer och tillsatser av olika slag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.