Fisksoppa med saffran
Fisksoppa med saffran
Nu börjar hösten infinna sig, iallafall kvällstid då det är riktigt kyligt. I lördags bjöd jag min syster på höstens första soppa och det blev en krämig fisksoppa med saffran, lax, torskrygg och handskalade räkor och till det knapriga vitlöksbröd med persilja. Mysigt med höst.
Fisksoppa med smak av Saffran – 4 portioner
400 g torskfilé
400 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl cremefraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 pkt saffran
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
färsk timjan
Gör så här
Srtimla purjolöken och finhacka löken.
Fräs i smör så det blir mjukt.
Riv ner vitlök.
Blanda i de torkade kryddorna, salt och tomatpuré. Fräs en liten stund.
Blanda ner vin och buljontärningarna och låt koka en liten stund.
Blanda sedan ner saffran, vatten, grädde och cremefraiche.
Sjud i 15 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber.
Låt sjuda i 7 minuter.
Häll upp soppan i skålar och toppa med färska räkor.
4 kommentarer
Rebecka
Tack Andrea för receptet 🙂
Ha en härlig dag!
Kram Rebecka
Hemma hos Andrea
😉
Elaine
Absolut en favorit efter första skeden!!! Tack för att du delar med dig <3
Hemma hos Andrea
Men tack Elaine. Det bästa med hösten är alla goda soppor och grytor, eller hur. Ha en fin kväll//Andrea